"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"Majdnem hihetetlen, hogy a legkisebb sikernek is mily jótékony hatása van."

2022. január 08. 17:38 - RiaRia

Bizony! Ezt én is tanúsíthatom, velem már sokszor megtörtént ilyesmi. Nem is gondolnánk, hogy egyszerű, szinte mindennapos cselekedetek is sikernek számítanak. De még mennyire! Úgy véljük, hogy amit úgyis minden nap megteszünk, az nem is olyan nagy valami, vagy meg kell tennünk, vagy úgy határoztunk, hogy megtesszük.

Én például a hitelkártyámat szüntettem meg nagy családi ráhatásra, nem is gondolván arra, hogy ez milyen boldogsághormonokat fog felszabadítani nálam. Olyan sok pozitív hatása lett, hogy ez mindenképpen bekövetkezett volna. Nemcsak pénzem lett több, mert nem kellett már adósságokba bocsátkoznom, hanem időm is felszabadult, és határtalan jókedvem lett attól, hogy megszabadultam a rám nézve negatív egykori döntésemtől. Még most is jóérzéssel gondolok vissza erre az esetre. Nem csak azok számítanak sikernek, amik látványosak, látványosan meg vannak ünnepelve, minden nap olyan csodákat valósítunk meg, amikre jó visszagondolni, amikkel épp segítettünk valakinek valamiben, amik mosolyt csaltak gyermekünk arcára, vagy amivel megörvendeztettük a szeretteinket. 

Mindenki vágyik a sikerre, pedig az épp ott rejtőzködik egy karnyújtásnyira tőlünk, csak éppen nem vesszük észre. Esti elmélkedésünkben gondoljunk csak vissza az elmúlt nap történéseire, s mindjárt közelebb kerülünk ezekhez a kis csodákhoz. Például, már korán reggel mi készítettük el a reggelit az egész családnak, így együtt tudtunk reggelizni, és mindenki olyan sok energiával indult útjára, hogy az kitartott egészen estig, míg újra találkoztunk egymással.  És, ezek olyan jó érzést nyújtanak nekünk, hogy másnap más meglepetést gondolunk ki. Így töltődünk fel, így szerzünk plusz erőt a nehezebb feladatokhoz is.

Tanulság: - Minden jó még több jót hordoz magában. Vonzza azokat a bennünk rejlő boldogságos gondolatokat, amik szebbé varázsolják a mi lelkünket is, de a körülöttünk élőkét is. Ha szándékosan törekszünk jót cselekedni, talán még nagyobb lehet a hatás, és mi is viszont kapjuk az életünk során ezeket a jóságos pillanatokat. :)

komment
süti beállítások módosítása