"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"...ha valami kis jót tehet az ember, nem kell fűnek-fának elmondania."

2022. január 13. 23:46 - RiaRia

A mély csendben születnek a jó gondolatok. Amikor jó dologra gondolsz, öröm járja át a tested és a lelked. Szeretnéd megosztani a világgal az örömödet. Ugyanígy vagyunk minden mással is. Ha valamilyen öröm vagy bánat ér, nem tudjuk magunkban tartani a gondolatainkat, keresnünk kell valakit, akinek bátran elmesélhetünk mindent. 

Ha jó szíved van, ez olyan adomány neked, amit nemigen cserélnél fel másra. Szeretnek is érte az emberek, mert tudják, hogy jóravaló teremtmény vagy, mindenkivel barátságban élsz. Úgy élsz, ahogy legbelül a szíved mélyén gondolkozol, amit mondasz, az megállja a helyét mindenkor. Sokan hasonlítanak hozzád, sok jóravaló emberrel találkozhatsz te is életed során. Aki ilyen természetű, sok-sok jócselekedetet is visz véghez, és ezért sosem vár el semmit, sőt, ő az, aki csendben teszi azt, amit tennie kell, ő az, aki csendben segít másokat, nem azért, hogy ünnepeljék, mint egy filmsztárt, hanem azért, mert így él, ilyen a gondolkodása, ilyen a természete. Ha találkozol vele, szeretetteljesen átölel, megkérdi hogy élsz, hogy megy sorod. És, ha te netán panaszkodnál valamiért is neki, ő az, aki megvigasztal, ő az, aki a szavaival segít téged, ő az, aki kihúz a bajból mégpedig úgy, hogy észre sem veszed. Csak amikor már árkon-bokron is túl jár, akkor döbbensz rá, hogy mennyi mindent köszönhetsz neki. Szeretnéd megköszönni a segítségét, de ő már régen másfelé jár, másokon segít, másoknak hoz örömöt az életébe. 

Nem is gondolnánk, hogy mennyi jóság lakozik bennünk. Csak mikor olyan helyzetbe kerülünk, hogy ez a jóság megnyilvánul, kibontakozik, akkor örülünk csendben, akkor gondolunk arra, milyen jó is, hogy ilyenek vagyunk. Nem kell ezt mindenkinek hangoztatni, ugyanis a jóságnak olyan a természete, hogy önmagát erősíti, önmagát gazdagítja, és ezáltal mindenki jól jár. Az is, aki kapja és az is, aki adja.

Tanulság: - Amikor valami jót cselekszünk, a szívünk kinyílik, mint egy virág. Befogadóvá válunk minden szépre és jóra. Bárkivel is találkozunk ilyenkor, egyből érezhető a hatás, amit kivált. Olyan erős ez a hatás, hogy még fel sem ocsúdtunk a csodálkozásból, máris gazdagabbak lettünk sok-sok boldog pillanattal. :)

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása