"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"...van-e szív, mely dacolni tudna - bármennyire megsebezte az élet - az elemi erővel kitörő jósággal?"

2021. október 29. 20:28 - RiaRia

A szívünk többnyire teli van jósággal, szeretettel, bizalommal, de olyan érzékeny, mint egy félénk kismadár. Nagyon hamar megsérülhetünk, elég egy ártalmatlannak hitt szó vagy mondat, amit lehet, félreértünk, máris kész a baj.

Tovább
komment

"Vannak olyan boldog emberek, akik sohasem akarják azt hinni, ami nekik nem tetszik. Ez kétségtelenül nagy kényelem, és sokáig lehet mellette élni."

2021. október 29. 18:27 - RiaRia

Mi is tulajdonképpen a hosszú élet titka? Nem szabad semmi mással törődni, csak azzal, hogy minél tovább egészségesek maradjunk. Mi is tulajdonképpen a boldogság titka? Nem szabad agyongyötörnünk a lelkivilágunkat semmiféle ártó gondolatokkal. 

Tovább
komment

"...a legfontosabb, legérdekesebb gondolatok éppen azok, amelyeket semmiért el nem mondunk egymásnak."

2021. október 11. 02:12 - RiaRia

Ki tudja kifürkészni az elménkben megbújó gondolatainkat? Talán még mi magunk sem. Azt mondják, hogy az el nem csókolt csókoknak van a legizgalmasabb varázsa. Lehet, hogy így van ez a ki nem mondott szavakkal, gondolatokkal is. Mindenesetre biztos, hogy kíváncsiság övezi ezt a kérdést. Nézzünk…

Tovább
komment

"A jóság olyan egyszerű: mindig másokért élni, sose a magunk hasznát keresni."

2021. október 10. 14:36 - RiaRia

Mindenkiben lakozik egy jó nagy adag jóság, szerintem. Az, hogy ezzel a jósággal ki mit tud kezdeni, az egyéni, de már maga a szó is meghittséget, szelídséget sugároz. És, egyszerűséget! :) Nincs is annál szebb, mint amikor valaki nem a saját hasznát nézi, hanem másokat helyez előtérbe. Jónak lenni,…

Tovább
komment
süti beállítások módosítása