"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"Mire megyünk azzal, ami felesleges, ha nem kapjuk meg, ami szükséges?"

2024. február 08. 15:31 - RiaRia

Nos, elég csalós-ravasz kérdést kaptunk mára ebben az idézetben. Talán túl sokat gyűjtögetünk? Nem tudunk lemondani bizonyos dolgokról? Mi a számunkra felesleges és mire lenne úgy istenigazából szükségünk? Ha meg tudjuk válaszolni ezeket a kérdéseket, még akkor sem jutnánk el a biztos megoldásig, szerintem. 

Ha túl sok felesleges dolog halmozódik fel az életünkben, megálljt kell parancsolni magunknak, és arra kell törekednünk, hogy minél többet gyűjtsünk össze a számunkra szükséges dolgokból. Ha magamból indulok ki, el tudom mondani, hogy volt idő, mikor féltem a változásoktól. Kényelmesebb volt meghúzódnom a régi megszokott körülményeimben, mert minden változás új színt hoz az életünkbe, és ha erre nem vagyunk kellőképpen felkészülve, akkor lehet, hogy csalódás fog érni minket egy idő után. A változást pedig lehetetlen elkerülni, bármit is csinálunk, azzal megváltoztatjuk a körülöttünk lévő világot. Aki erre nincs elég befogadó állapotban, ő menthetetlenül ki van téve a stressznek, a feszült pillanatoknak, minden olyannak, amire nincsen felkészülve. 

Mire is van szükségünk az életben, mit szeretnénk megkapni a jó sorsunktól? Mindent, ami a boldogsággal vagy az örömmel, jókedvvel kapcsolatos, minden olyat, ami megmelengeti a szívünket. Így ezzel talán meg is válaszoltuk a fent idézett kérdést. Ami nem jó a szívünknek meg a lelkünknek, arra semmi szükségünk nincsen, tehát felesleges dolgok az életünkben. De miért ragaszkodunk annyira a felesleges dolgainkhoz? Megszoktuk vagy annyira nehéz megválni tőlük? Még mi magunk sem tudjuk erre a választ néha. 

Tanulság: - Csak azzal törődj, aminek hasznát látod! Csak olyat csinálj, ami megédesíti a napodat! Csak azt vedd a szívedre, amit muszáj, nem jó aggodalmaskodnod mindenen. Dobj ki az életedből minden haszontalan dolgot, és meglátod, hogy megváltozik körülötted a világ, megváltoznak az emberek is, és olyan életed lehet, amilyet mindig is álmodtál magadnak. Mit teszel, ha nem kapod meg azt, ami szükséges a számodra? Egy idő után kényelmetlenül fogod érezni magadat, és nem fogod megtalálni a helyedet a világban. Sokszor szeretnénk, ha egyik pillanatról a másikra fordulna egyet velünk a föld és nem lenne semmi bajunk, nem lennének fölösleges kívánságaink, csak az lenne aminek örülni tudunk és csak az számítana, hogy mit súg a szívünk ma nekünk. Örüljünk mindig a pillanatnak, és hasznosítsunk mindent a magunk javára, így egy boldogabb életet élhetünk ezután. :)

 

komment
süti beállítások módosítása