"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"Aki önmagának hazudik, az tud megsértődni a legkönnyebben. Mert hisz megsértődni néha nagyon kellemes, nem igaz?"

2020. július 02. 08:18 - RiaRia

Sértődés, harag, összeveszés, irigység, féltékenység, bánat, idegösszeroppanás. Lehet, hogy a fokozatok így is követhetik egymást. A haragos ember nem tud békülni, benne van a személyiségében, hogy mindenkivel összetűzésbe kerül, és ezt néha még élvezi is. Nagyon hamar felkapjuk a cukrot, igazából valószínű, hogy a vérnyomásunk emelkedik meg nagyon. Meg tudunk sértődni szinte minden élethelyzetben. Sajnos! Annak ellenére, hogy számos olyan élmény ér minket, ami egyrészt feledtethetné a haragunkat, de meg is édesítené a napjainkat.

Ha már annyi minden szép és jó történik az életünkben, aminek csak örülhetünk, tegyük ezt szokásunkká. Vegyünk fel sok-sok jó szokást, ami ellensúlyozhatja a feszültségünket. Ha nem megy a vizualizáció, keressünk egy papírlapot, és írjuk fel, hogy a mai napon milyen kellemes élmények értek bennünket. Mellé írhatjuk azokat az emlékeinket is, amik vissza szerettek volna rántani minket a mélybe, de mi nem engedtünk neki, és így két legyet ütöttünk egy csapásra. A jókedvünk is megmaradt és sikerült semlegesíteni a gonosz érzéseinket is.

Tanulság: - Aki hamar sértődik, lehet még nehezebben békül. Ezt a "szokást" kell átvariálnunk a magunk javára, vagyis a sértődést felcserélni mindig egy pozitív érzésre, tulajdonságunkra. Aki hamar sértődik, annak túl sok elfecsérelni való ideje van. Legalább is úgy tűnik első látásra. De ha jobban belemegyünk az érzelmi világába, láthatjuk, hogy a sértődős ember nincs kibékülve önmagával. Majd ha megtalálja a saját ösvényét, a saját útját, akkor mondhatja el magáról, hogy  - "most jól élek! Most jól használom ki az időmet és nem adok helyt romboló érzelmeknek ezután." :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása