"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"...egy érző, gondolkodó, akaró és cselekvő lény lényegéhez tartozik a saját boldogulásáért végzett munka."

2024. március 29. 19:52 - RiaRia

Talán nem is lehet túl sokat hozzátenni a fent idézett mondathoz, mert annyira egyértelmű, de próbáljunk beleérezni egy kicsit ebbe a jól megfogalmazott mondatba. Tehát, mi saját magunk vagyunk a felelősek a saját boldogulásunkért, ezt kerek-perec megállapíthatjuk. Ha nem teszünk semmit sem azért, hogy szebb jövőnk legyen, nem is várhatjuk el, hogy majd a sors szépen elrendezi körülöttünk a dolgokat.

Mihelyt azonban csak egy apró kis lépést is teszünk a boldogságunkért, a mindennapi örömünkért, az általában úgy szokott lenni, hogy rövid időn belül megtérül ez a "munka", és még ráadásul a szerencse is mellénk szegődik. Ez többnyire így van, és már csak ezért is érdemes megtennünk az első legnehezebb lépést, bármiről is legyen szó. Valljuk be, hogy épp ez a legelső legnehezebb lépés a nagy kihívás az életünkben sokszor, mert képtelenek vagyunk rászánni magunkat arra, amit pedig meg kellene csinálnunk, vagy ami a feladatunk is egyben. A fent említett mondatban ott szerepel az idézet végén az a szó, hogy "munka", amit úgy kell értelmeznünk, hogy tényleg valódi munkáról van szó. Annak tekinthetjük például azt, hogy mindennap a napirendünk szerint élünk, vagy betartjuk az ígéreteinket, vagy például az egészségünkért vívott csatában igenis aktívan részt veszünk. Szóval igazi munkáról van szó, a saját boldogulásunkért folytatott munkáról. 

Aki csak egy kicsit is törődik magával, annak nem kell kétszer mondani, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a saját érdekében. Ő tudja mi a dolga, mi a felelőssége, mit mikor kell megcsináljon, mikor kell hogy szóljon és mikor kell épp csendben maradnia. Egymás mellett élő emberek vagyunk. Épp ezért úgy kell gondolkodnunk, hogy szinte kutyakötelességünk törődni önmagunkkal és a társainkkal is, mert csak ekkor jutunk el arra a szintre, ahol elmondhatjuk, hogy minden egyes percben megtettük a tőlünk telhető legtöbbet. Mindent lehet fejleszteni, így az önmagunkkal való törődést is, aminek számos példája létezik, nekünk csak ki kell választani azt, ami a mi számunkra üdvös és ami előremozdítja az életünk szekerét.

Tanulság: - Ha valaki tényleg komolyan veszi a fenti idézetet, és eszerint is él, őneki könnyű dolga van az élete során, hiszen mindent megtesz azért, hogy jól boldoguljon az életében és jól teljenek a napjai. Vagyis elmondható róla, hogy valóban egy érző, gondolkodó, akaró és cselekvő lény, aki a szívén viseli a saját sorsát, és szívesen látják bárhol, ahol megjelenik, mert sugárzik belőle a magabiztosság, tudja, hogy miért él és miért érdemes élnie. Tesz azért, hogy a jövője még szebb és még csodálatosabb legyen, és ezért az élet meg is jutalmazza mindenféle széppel és jóval. :)

komment
süti beállítások módosítása