"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"Lássuk magunkat úgy, ahogy mások látnak minket. Aki éhes, mérges."

2020. február 09. 13:30 - RiaRia

Láttál-e már dulifuli módra viselkedő embereket? Ők ilyenkor nem veszik észre, hogy mi is játszódik le bennük, nem látják azt, hogy például mások most milyennek is látják őket. Nehéz megvalósítani, hogy úgy nézzünk magunkra, mintha egy tükröt tartanának elénk. Ebben a tükörben meglátnánk hogyan is viselkedünk, hogyan nézünk ki, és milyen érzelmeket árul el az arcunk, a testtartásunk.

Ha nem vagy biztos benne, hogy másokban milyen kép is él rólad, kérdezd meg a leghűségesebb barátodat, ő nyilván meg fogja mondani, hogy van-e hibád és azt hogyan is tudnád kijavítani. Vajon hogyan lehetséges az, hogy kivülálló szemszögéből tekinthetünk le magunkra, és észre tudjuk venni, hogy mit csinálunk rosszul vagy épp jól. Nagyfokú beleérző képesség kell ahhoz, hogy a másik ember szemével lásd magadat, talán először meg kell ismerned a természetedet, és csak azután tudsz véleményt formálni önmagadról.

"...Aki éhes, mérges." - ez nyilvánvaló igaz az egymáshoz fűződő viszonyunkra is, nem tudunk úgy jókedvűen beszélgetni, ha harag vagy neheztelés van bennünk. Mérgesen pont olyanok vagyunk, mint a dulifuli úr, aki mindenben csak a rosszat látja meg.

 Tanulság: - Legyünk odaadóak, legyünk barátságosak, növeljük a jó tulajdonságainkat és akkor bizonyosan tetszeni fog, amit mások mondanak rólunk, vagy tetszeni fog az, amilyen véleményt formálnak rólunk. De lássunk a szavak mögé és valósítsuk meg a számunkra kedveset, a számunkra szerethetőt.

komment
süti beállítások módosítása