"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"...minden dologról csak egy igazság van, s aki azt megtalálja, annyit tud a dologról, amennyit egyáltalán tudni lehet róla..."

2024. január 11. 06:52 - RiaRia

Szóval, se többet, se kevesebbet! Ebben minden benne van. Mi is az igazság? és Mi mit tudunk erről? Az igazság egy vitathatatlan tény, olyasmi, amit mindenki elismer valósnak, mindenki egy véleményen van róla. Igazat mondani jó dolog, bár nem mindenki él ezzel, aminek sok hátulütője is lehet. De bármiről is gondolkodunk, tulajdonképpen arra jutunk, hogy csak egy igazság létezik, ez feketén-fehéren megmutatja, hogy mi is a valóságtartalma.

Vitás kérdésekben nehéz rátalálni az igazságra, de nem lehetetlen vállalkozás, és mindenképpen jó, ha a dolog végére jutunk és megbeszéljük mi is okozta a félreértésünket. Az igazságnál többre jutni nem lehet, ez a legtöbb, amit kaphatunk valamitől, azt, hogy rátalálunk erre, és az maga az öröm és boldogság! :) Van, aki belemagyaráz oktalan dolgokat egy feltevésbe, amiről már messziről látszik, hogy mi is valójában. Ezek az emberek félreértik vagy nem akarják megérteni magát az igazság tényét. A saját javukat nézik talán és ezért állítanak mást egy dologról, de ez nem járható út semmiképpen sem. Annyira jól van megfogalmazva ez az idézet, hogy tulajdonképpen sokat nem is lehet hozzátenni.

A lényeg, hogy ha az igazat keressük, arra mindig megvan az esély, hogy azt meg is találjuk, mert szinte mindig az orrunk előtt van, nyilvánvalóan látszik mi is az. Sok mindent lehet félreértelmezni. Sok mindent láthatunk másképpen, mint ahogy azt elsőre gondoltuk. Nehéz mindig rátalálni az igazi tuti valóságra, sokszor elbújik a hátunk mögé, és kicsit be kell cserkésznünk, hogy a miénk lehessen. De nincs is annál szebb és jobb érzés, mint amikor megleljük az igaz tartalmat, az őszinte igaz valóságot, mert ez irányítja az életünket is. Ha igaz módon tudunk élni, azzal megkönnyítjük a dolgunkat, hiszen nem keveredünk vitás helyzetekbe.

Tanulság. - Ne keresd a többet, ne keresd a szebbet, mindig azt fogod megtalálni a magad számára, amit te is igaznak hiszel, élni is úgy tudsz a legkönnyebben, ha követed a tiszta szívedet, hiszen ide csak olyan dolgok kerülnek, amikről csupáncsak egy jó és szép emléked van, és ez az emlék maga megmutatja a számodra mindig, hogy mikor hol lelsz rá a saját magad valóságára. Elégedj meg ezzel, mert ez a legtöbb, amit elérhetsz az életben, hogy igazul élsz és mindig is az igazat keresed életed során.

 

 

 

komment
süti beállítások módosítása