"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"...meggondolatlanságnál nincs nagyobb hiba."

2021. november 06. 10:40 - RiaRia

Lehetünk gyorsak a cselekedetekben, lehetünk lassúak a gondolkodásban, nem vagyunk egyformák. Abban viszont megegyezhetünk, hogy amit a cím rejt magában, annak nagy valóságtartalma van. A természetünket lehet alakítani, ha mi is szeretnénk.

Okosak lehetünk, bölcsek is talán, de egy valamit mellőznünk kellene a szótárunkból, a tulajdonságaink közül. Mégpedig a meggondolatlan viselkedést, az elhamarkodott cselekedeteket, és az olyan természetünket, ami nem vall ránk, amit mi is messze el szeretnénk kerülni. Ha nem vagyunk elég megfontoltak, nem tudunk helyesen viselkedni, nem tudunk józanul gondolkodni, és nem tudjuk mikor mi a mérték. Szabályosan azt lehet ilyenkor mondani ránk, hogy egy kicsit elszaladt velünk a ló, szelesebbek vagyunk a kelleténél. De, mint mindenen, ezen is tudunk változtatni. 

Olyan nagyon nehéz helyrehozni, ha valamiben meggondolatlanok vagyunk, vagy voltunk! Még a lelkiismeretünk is kínozni szokott ilyenkor. Azt az érzést pedig, ami nyomaszt minket, messzire el szeretnénk kerülni. Meggondolatlanságunkkal másokat is veszélybe sodorhatunk esetleg. Nemcsak mi magunk látjuk ennek a kárát, hanem a társaink is. Ha felfedezzük, ha felfogjuk bölcs elménkkel, hogy milyen galibát okozhatunk a szavainkkal, a cselekedeteinkkel, egyből rájövünk, nem kellett volna hallgatnunk a gyengébb énünkre. Inkább legyünk előrelátóak, ilyenkor még a jó sorsunk is besegít nekünk egy kis szerencsével, egy kis türelemmel. Formáljuk át magunkat, ha szükségét érezzük!

Tanulság: -  Azt hihetnénk, hogy megbocsájtható bűn, ha folyton folyvást hibákat halmozunk fel. Ez a nemtörődömség egyik jele lehet. Ha érezzük mit is tegyünk egy adott pillanatban, a szívünk tudománya kisegít minket, még a kezünkre is játszik egy kicsit, hogy mindig mindenben természetesen tudjunk viselkedni. Érezd át a címbéli idézetet, fogalmazd meg a magad számára, hogy ez mit is jelent neked, és minden esetben cselekedj úgy, hogy a higgadt bölcs nyugalom irányítsa lépteidet, és alakítsa kezed munkáját. Ha így teszel, biztosan elégedett tudsz lenni minden percben. :)

 

 

komment
süti beállítások módosítása