"...ma jobb akarok lenni, mint tegnap voltam."

Élj optimistán!

"Nincs olyan szerencsétlenség, melyből az ügyes ember valami előnyt ne kovácsolna; olyan szerencse sincs, melyet az oktalan a maga kárára ne tudna fordítani."

2022. augusztus 20. 01:00 - RiaRia

Sokszor ér minket szerencsétlenség, vagy legalább is mi annak tulajdonítjuk. Attól függ milyen szemüvegen át látjuk az eseményeket, lehetnek szerencsés pillanataink, és kevésbé szerencsések.

Én is inkább látom a helyzetemet szerencsétlennek többször, mint szerencsésnek. Ez nagyon negatív hozzáállás, és elég ügyetlen szerepkör. Aki ügyesen sáfárkodik az életében, érheti bármilyen rossz élethelyzet, mindig feltalálja magát, és a nehéz helyzetekben is képes fordítani a dolgokon, képes szerencsét kovácsolni a sorsából. 

Aki kevésbé optimistán néz az élete felé, lehet, hogy észre sem veszi, ha épp szerencse éri, vagy ha észreveszi, képes elpuskázni a szerencséjét. Velem is történt már ilyen, és erre csak azt tudom mondani, hogy bármilyen helyzetben általában az első megérzés jön be. De az nagyon! Legyen az szerencsejáték, vagy bármilyen más helyzet, ha nem hallgatunk a belső megérzéseinkre, van, hogy csúnyán melléfogunk. Aki ügyes és jól gondolkodik, ő még a lehetetlenből is lehetségest varázsol, minden más elképzelés ellenére. Ezért sose hidd azt, hogy szerencsétlen vagy legtöbbször. Legtöbbször inkább szerencsés vagy, de nem tudod kihasználni a javadra a helyzetedet. Okosabb ezért mindig észnél lenni, és felhasználni az ötleteinket minden pillanatban. 

Tanulság: - Aki pozitívan néz a sorsa felé, érheti bármilyen veszedelem, mindig megtalálja a kiutat magának. Megannyi labirintusból is simán kijut minden nehézség ellenére. Aki pedig szerencsés, de kevésbé bízik önmagában, fontolja meg jól a következő lépést az életében, mert lehet, hogy a szerencse elpártol mellőle, hiszen a szerencsét is a hit táplálja. Minél inkább hisszük, hogy szerencsések vagyunk, annál jobban bevállalunk dolgokat, amik csak még jobban gerjesztik a szerencsés eseményeket. Higgyünk ezért saját magunkban, az esélyeinkben, mert minél inkább győzködjük magunkat, annál inkább fordul Fortuna keze is mifelénk. És ne legyünk olyan hitetlenek, hogy elmegyünk a saját szerencsénk mellett. 

 

komment
süti beállítások módosítása